Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Hellenic Property Federation

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Aσφάλιση Kτιρίων μελών ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 

Τώρα και 10% έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ κατοικιών ασφαλισμένων κατά φυσικών καταστροφών!!!

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΟΜΙΔΑ για τις εξαιρέσεις από την έκπτωση


ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Εν όψει της σημαντικής αύξησης των οικοδομικών υλικών, για πρώτη φορά από το 2009 θα πραγματοποιηθεί αναπροσαρμογή των ορίων  ασφαλιζόμενης αξίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο κατοικίας των ασφαλιστικών προγραμμάτων ΠΟΜΙΔΑ, τόσο στις ανανεώσεις των υπαρχόντων συμβολαίων, όσο και στα νέα ασφαλιστήρια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπασφάλισης..

 • Ανανεωτήρια  Υφισταμένων ασφαλιστηρίων "ΠΟΜΙΔΑ Κατοικία":

Αυτόματη αναπροσαρμογή της ασφαλιζόμενης αξίας που θα εφαρμοστεί στην επέτειο ανανέωσης των ασφαλιστηρίων με έναρξη από τις ανανεώσεις Ιανουαρίου 2023 και έπειτα, μεταβάλλοντας αντίστοιχα το συνολικό ποσό ασφαλίστρων, που θα λάβουν οι πελάτες μας, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα ανά τετραγωνικό μέτρο:

Υφιστάμενα όρια                 Νέα

€   750                               €   863

€1.000                                €1.100

€1.300                                €1.430

 • Νέα Ασφαλιστήρια Προγράμματος ΠΟΜΙΔΑ:

Σε όλες τις νέες ασφαλίσεις από 5/12/2022, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των οικοδομικών υλικών,  η ελάχιστη τιμή ανά τ.μ. δεν θα είναι μικρότερη από €1.100 για απλές κατασκευές σε κατοικίες και κατά συνέπεια  θα διαμορφωθούν  τα νέα όρια των υφιστάμενων προγραμμάτων, ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής,  ως ακολούθως:

Παλαιά όρια                         Νέα

€750                                   €1.100

€1.000                                 €1.300

€1.300                                 €1.600

Διευκρινίζεται ότι προς το παρόν οι αυξήσεις αυτές αφορούν μόνο τις κατοικίες και όχι τα επαγγελματικά κτίρια και τα κοινόχρηστα. Συνεπώς όλες οι αναφερόμενες στην παρούσα σελίδα τιμές ασφαλίστρων αναπροσαρμόζονται ανάλογα.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:

H εξαιρετική προσφορά της «ισόβιας» έκπτωσης 20% στο πλήρες «πακέτο», 10% στο σεισμό, σε συνδυασμό και με μειωμένη ετήσια συνδρομή ΠΟΜΙΔΑ μόνον 25€, μετά από αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ παρατάθηκε για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα, και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη μας!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ !


    Δημιουργείστε και εκτυπώστε ΠΡΟΣΦΟΡΑ ON LINE για την ασφάλιση της κατοικίας, του επαγγελματικού χώρου ή των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας σας (συμπεριλαμβάνεται και η ασφάλιση για αστική ευθύνη του διαχειριστή!): 

Δείτε ποιές καλύψεις προσφέρει το ασφαλιστικό πρόγραμμά μας!

*Η ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ: 

Στα Γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, τηλ. 210 3230400,

Στην "Eταιρεία Aσφαλιστικών Πρακτόρων και Συντονιστών Κ-2"  που συντονίζει το πρόγραμμα, τηλ. 210-9902900,

Στείλτε μας ένα σύντομο  e-mail αναφέροντάς μας τι θέλετε να ασφαλίσετε! 

Μην αφήνετε την περιουσία σας ανασφάλιστη! Οι κίνδυνοι είναι πάντοτε απρόβλεπτοι!!!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ  ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΟΥΣ ΜΟΝΟΝ 25€ ! Πληροφορίες από το 210 32 13 211 ! 

 ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑΙ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΙ !!!

Η ΠΟΜΙΔΑ, όπως και οι περισσότερες εθνικές οργανώσεις ιδιοκτητών των ευρωπαϊκών χωρών, έχει δημιουργήσει  ήδη από το 2004, ένα μοναδικό πρόγραμμα «ομαδικής» ασφάλισης των κτιρίων των μελών των σωματείων της σε όλη τη χώρα, που εξασφαλίζει:

 • Ελαχιστοποιημένο κόστος, που υπολογίζεται άμεσα μέσα από την ιστοσελίδα μας
 • Εξαιρετικά σημαντικές  καλύψεις 30 περίπου κινδύνων, και προαιρετικά του σεισμού οι οποίες προστατεύουν την ακίνητη περιουσία σας από κάθε τυχαίο περιστατικό
 • Ταχύτατη  καταβολή αποζημιώσεων, λόγω της δεδομένης φερεγγυότητας και του πλήθους των μελών μας.

Η ΠΟΜΙΔΑ πιστεύει ότι στοιχειώδης πράξη προνοίας για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας ή άλλου κτιρίου είναι να το ασφαλίζει πάντοτε από τους κινδύνους που το απειλούν. Ακόμη περισσότερο, στοιχειώδης πράξη προνοίας κάθε εκμισθωτή είναι να ασφαλίζει από την πρώτη μέρα της μίσθωσης κάθε ακίνητο που νοικιάζει σε τρίτους, κατοικία ή επαγγελματική στέγη. Είναι δεδομένο ότι τα εκμισθωμένα ακίνητα, φέρουν έναν επιπλέον κίνδυνο, αυτόν της αμελούς συμπεριφοράς του εκμισθωτή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες ζημιές ή ακόμα και σε καταστροφή της ιδιοκτησίας. Γι' αυτό το λόγο,  η ΠΟΜΙΔΑ συνιστά σε όλους τους ιδιοκτήτες να μην εκμισθώνουν ποτέ ανασφάλιστο ακίνητο, ιδιαίτερα τώρα που έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα ΠΟΜΙΔΑ-INTERAMERICAN.  

Στο πρόγραμμα αυτό ασφαλίζονται με πολύ χαμηλό  κόστος τα παλαιά και νέα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ σε όλη τη χώρα. Ασφαλίζονται κατοικίες, διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι και εγκαταστάσεις των πολυκατοικιών.

Οι διαχειριστές κτιρίων θα πρέπει να ασφαλίζονται για την αστική ευθύνη διαχειριστή και τη λειτουργία  ανελκυστήρα. Αυτό προβλέπεται από όλους τους κανονισμούς πολυκατοικιών, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι το τηρούν, με τραγικά ενίοτε αποτελέσματα...


     Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. & ΙNTERAMERICAN κτίζουν προστιθέμενη αξία!

Η INTERAMERICAN οδηγεί τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, επί σχεδόν μισό αιώνα! Κατά το 2017 κατέβαλε αποζημιώσεις 12,4 εκατ. ευρώ σε 2.000 δικαιούχους, για ασφαλισμένες κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η ΠΟΜΙΔΑ που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας, φροντίζοντας για την προστασία της περιουσίας των μελών της, έχει εξασφαλίσει προνομιακή συνεργασία με την INTERAMERICAN στην ασφάλιση κάθε είδους κτιρίων, από κάθε είδους κίνδυνο.

Η INTERAMERICAN σήμερα:

 • είναι κορυφαία σε μερίδιο αγοράς ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα στις Ασφαλίσεις Ζημιών και στον κλάδο Βοήθειας (Οδική και Άμεση Ιατρική)
 • είναι ιστορικά πρωτοπόρος και μεταξύ των πρώτων εταιρειών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στις Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας
 • Είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα με ιδιόκτητες υποδομές υπηρεσιών Υγείας (κλινική και πολυϊατρεία)
 • διαθέτει καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, με κάθε τρόπο που θα ήθελε ο πελάτης: με πολυκαναλική διανομή, με δίκτυα διαμεσολαβούντων και την 1η απευθείας-online ασφάλιση στην Ελλάδα, την Anytime
 • η αναγνωρισιμότητα των brand INTERAMERICAN και Anytime αγγίζει το απόλυτο, ενώ 9 στους 10 πελάτες της δηλώνουν ικανοποιημένοι
 • στον θεσμό των “Famous Brands”, στην κατηγορία των ασφαλιστικών εταιρειών και σε 10 έρευνες έως το 2017, έχει αναδειχθεί 7 φορές πρώτη και 3 δεύτερη σε φήμη εταιρεία.
 • διαθέτει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες: ιδιώτες και επιχειρήσεις
 • παρουσιάζει σταθερά λειτουργικά κέρδη, από το 2012
 • το κύρος και η αξιοπιστία της υπογραμμίζονται από τη συνέπειά της, με την καταβολή περισσοτέρων από 3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους κατά την τελευταία δεκαετία
 • Το περιθώριο φερεγγυότητας των εταιρειών του Ομίλου (Ασφαλίσεων Ζωής, Ζημιών και Βοήθειας) είναι αρκετά υψηλότερο από το απαιτούμενο
 • ανήκει στον Όμιλο ACHMEA, που εδρεύει στην Ολλανδία, είναι ο μεγαλύτερος συνεταιριστικός ασφαλιστικός οργανισμός στην Ευρώπη και έχει κύκλο εργασιών 5 και πλέον φορές μεγαλύτερο από το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
 •  :Κορυφαία ελληνική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στα Global Insurance Awards κάθε χρόνο!

  Για μια ακόμη χρονιά -την έβδομη στη σειρά- τα διεθνούς κύρους Global Insurance Awards ανέδειξαν την INTERAMERICAN ως την καλύτερη «Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα» για το 2017.

  Ο θεσμός, τον οποίο οργανώνει σε ετήσια βάση το παγκοσμίως καταξιωμένο οικονομικό περιοδικό «World Finance», αναγνωρίζει ανά χώρα τις κορυφαίες στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες επιχειρήσεις ανά κλάδο μέσα από αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης σε δύο στάδια, με κριτήρια τη διαφοροποίηση και καινοτομία, τις αποτελεσματικές πρακτικές, την οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η INTERAMERICAN διακρίνεται για το ισχυρό brand και την ηγετική θέση της στην ελληνική αγορά των Γενικών Ασφαλίσεων. Στρατηγικά, η εταιρεία με γνώμονα την εστίαση στον πελάτη έχει επικαιροποιήσει τις προτεραιότητές της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, αξιοποιώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, την καθετοποίηση και αυτοματοποίηση στη διαχείριση και την αυξανόμενη διείσδυση μέσω διαδικτύου, ενώ και στους λοιπούς κλάδους των Γενικών στοχεύει σε επιλεκτική και κερδοφόρο ανάπτυξη, με δραστηριοποίηση και σε νέους τομείς (γεωργικές ασφαλίσεις, αστική ευθύνη, ασφάλιση εγγυήσεων κ.ά.) πέραν των παραδοσιακών.

  «Βασικός στόχος της INTERAMERICAN είναι να κτίζει και στις Γενικές Ασφαλίσεις ολιστικά την εμπειρία του πελάτη: από την επικοινωνία, το underwriting και την πώληση, μέχρι την εξυπηρέτηση, την ανανέωση του συμβολαίου και την αποζημίωση, σε κάθε σημείο επαφής μαζί του. Κάθε διάκριση της εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει την προσέγγιση των στόχων μας στην υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και την εστίαση στον πελάτη», επισημαίνει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων διακρίθηκε για το 2017 και στον ελληνικό θεσμό βραβεύσεων True Leaders.

  Χαρακτηριστικό δείγμα πρωτοπορίας για την Ελλάδα είναι η εφαρμογή από την INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις του Μερικού Εσωτερικού Μοντέλου (Partial Internal Model) για τον υπολογισμό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας, που ενεργοποιήθηκε μετά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία του Solvency II.

  Η εταιρεία κατά το 2017 ανέπτυξε περαιτέρω τις ισχυρές συνεργασίες για πώληση ασφαλιστικών προϊόντων στις Γενικές με άλλα μεγάλα brands λιανικής, ενώ επεξέτεινε τις δραστηριότητες της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου και στην Κύπρο με την Anytime, που αποτελεί την πρώτη direct ασφάλιση στη χώρα μας.

  Πέρυσι η INTERAMERICAN στις Γενικές Ασφαλίσεις κατέγραψε εξαιρετική κερδοφορία, αυξημένη κατά 38% σε σχέση με το 2016 μετά τους φόρους, ενώ παραγωγικά οι δραστηριότητες Γενικών απέδωσαν το 54% επί του συνόλου των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του ομίλου

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η συνεργασία Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. - INTERAMERICAN σας εξασφαλίζει προνομιακά προγράμματα για την ασφάλιση των επαγγελματικών κτιρίων σας και των κοινοχρήστων χώρων των πολυκατοικιών σας!

Ασφάλιση Επαγγελματικών Κτιρίων. Εξασφαλίζει μια σειρά από ολοκληρωμένες καλύψεις που προστατεύουν τα κτίρια και το περιεχόμενο των επιχειρήσεων, με όλο το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό και τις κτιριακές βελτιώσεις.

Ασφάλιση Κοινόχρηστων χώρων. Εξασφαλίζει την κάλυψη των υλικών ζημιών σε κοινόχρηστους χώρους, και απευθύνεται σε όλους συνολικά τους ιδιοκτήτες ή τους ενοίκους της πολυκατοικίας ή του συγκροτήματος.

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Διαχειριστή πολυκατοικίας. Ένα απαραίτητο πρόγραμμα που εξασφαλίζει τη συνιδιοκτhσία της πο- λυκατοικίας και τον εκάστοτε διαχειριστή, εφόσον κριθούν υπεύθυνοι για ατυχήματα που μπορεί να συμβούν σε τρίτους, ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν την αποζημίωσή τους οι ίδιοι. Παρέχεται με όριο 400.000€ ετησίως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα προγράμματα επαγγελματικών κτιρίων και κοινοχρήστων χώρων δεν παρέχονται μέσω της πλατφόρμας Αnytime.

Τι πλεονεκτήματα έχουν τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ από τα προγράμματα αυτά;

Αποζημίωση με απλές διαδικασίες. Αν συμβεί ένα ζημιογόνο γεγονός, οι διαδικασίες για την αποζημίωση είναι απλές. Η INTERAMERICAN σας αποζημιώνει σε αξία καινούργιου, ανεξάρτητα από την παλαιότητα, ώστε να αποκαταστήσετε τις ζημιές με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο. Σε πολλές περιπτώσεις η αποζημίωση γίνεται εντός μίας ημέρας, αν και εφόσον η διάγνωση της ζημιάς είναι εύκολη και προκύψει συμφωνία για το ποσόν της αποζημίωσης. Η ΙNTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρία στην αγορά που δεν μει- ώνει το ποσό της αποζημίωσης, ακόμα κι αν έχετε ασφαλίσει το ακίνητό σας, -επαγγελματικό, κατοικία ή κοινόχρηστους χώρους- για αξία μικρότερη από την πραγματική, αρκεί αυτή η αξία να είναι μεγαλύτερη των 750€/τμ.

Οικονομικά ασφάλιστρα, ειδικά για τα μέλη της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Τα ασφάλιστρα είναι ειδικά διαμορφωμένα για τα μέλη της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Είναι ιδιαίτερα οικονομικά και κάνουν την ασφάλιση προσιτή για όλους, ιδιώτες και επαγγελματίες. Η Ασφάλιση Κατοικίας και η Ασφάλιση Επιχείρησης ξεκινούν από 40 ευρώ το χρόνο, με υπολογισμό βάσει του εμβαδού του κτιρίου.

Ενδεικτικά παραδείγματα: Για επαγγελματικό χώρο 100 τμ και ασφαλιστέα αξία 100.000€ το ετήσιο ασφάλιστρο άνευ σεισμού διαμορφώνεται στα 56€ και με την προσθήκη σεισμού στα 149€. Το ασφάλιστρο είναι ίδιο ανεξαρτήτως χρήσης πλην βιοτεχνικών και βιομηχανικών κτηρίων όπου χρειάζεται ειδική τιμολόγηση βάσει κινδύνου χρήσης.

Για κοινόχρηστους χώρους 200 τμ πολυκατοικίας 8 διαμερισμάτων και ενός ανελκυστήρα και ασφαλιστέα αξία 150.000€ η τιμή δια- μορφώνεται στα 84€ και με την προσθήκη σεισμού στα 223,50€. Επιπλέον η αστική ευθύνη με ετήσιο όριο 400.000€ διαμορφώνεται στα 96€.

Υπολογισμός ασφαλίστρου, ασφάλιση ακινήτου. Γίνεται και μέσα από τις ειδικές φόρμες της σελίδας της ΠΟΜΙΔΑ για την ασφάλιση επαγγελματικών και κοινοχρήστων χώρων. Η διαδικασία ασφάλισης διεκπεραιώνεται μέσω του Ασφαλιστικού Γραφείου της εταιρείας Κ2 του Ειδικού Συμβούλου της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νικολάου Κεχαγιάογλου, το έμπειρο επιτελείο του οποίου διαχειρίζεται τόσο όλα τα σχετικά διαδικα- στικά θέματα, όσο και την είσπραξη της αποζημίωσης των μελών μας.

Ο κεντρικός συντονισμός των προγραμμάτων ασφάλισης μελών ΠΟΜΙΔΑ γίνεται από τον κ. Νίκο Κεχαγιάογλου, Ειδικό Σύμβουλο του Δ.Σ. της ΠΟΜΙΔΑ, υπεύθυνο της ‘’Εταιρείας Ασφαλιστικών Πρακτόρων και Συντονιστών Κ2’’. Λεωφόρος Βουλιαγμένης 90, Γλυφάδα 16674. Πληροφορίες από το τηλέφωνο 210 3230400.


 

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΜΙΔΑ-ΑΝΥΤΙΜΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

 


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. (ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ)

Επίσης από το 2012 και σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων  Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), στα πλαίσια του προγράμματός μας ασφαλίζονται και ενοικιαζόμενα δωμάτια, βίλες και διαμερίσματα σε όλη τη χώρα με ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου, ήτοι: 

1. Ασφάλισης των ιδιόκτητων κτιρίων των μελών της ΣΕΤΚΕ  από σημαντικούς ή καταστροφικούς κινδύνους ατυχημάτων ή φυσικών καταστροφών,

2. Κάλυψης  των ευθυνών τους έναντι τρίτων που προκύπτουν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και

3. Μείωσης του οικονομικού κόστους εξασφάλισης των παραπάνω υπηρεσιών λόγω της σοβούσας οικονομικής κρίσης

Η ΠΟΜΙΔΑ και η ΣΕΤΚΕ, αναγνωρίζοντας ότι:

1. υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι ακόμη δυσχερέστερο, αν όχι αδύνατον, για οποιονδήποτε κάτοχο κτιριακής ακίνητης περιουσίας, να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις αποκατάστασης μεγάλων ή ακόμα και μικρών ζημιών σ΄αυτήν ή  αξιώσεις για αποζημιώσεις έναντι ευθυνών που προκύπτουν κατά την τέλεση του επαγγέλματος

2. η ομαδική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι οποιασδήποτε ατομικής σύμβασης όπως ένα τελειοποιημένο προϊόν δομημένο πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών της ομάδας που απευθύνεται, την καλύτερη δυνατή τιμολόγηση λόγω του πολύ μεγάλου πλήθους αναφοράς και προνομιακή εξυπηρέτηση ασφαλισμένων σε κάθε περίπτωση ζημιάς

3. Η προώθηση κοινών δράσεων των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες κτιρίων και γενικότερα ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, αποτελεί σημαντικό παραγωγικό συντελεστή όχι μόνον φιλικής κουλτούρας μεταξύ των εταίρων με σημείο αναφοράς την αποτελεσματική προάσπιση των κοινών συμφερόντων τους αλλά και πηγή σημαντικού ατομικού οφέλους των μελών των Σωματείων που συμμετέχουν  σ΄αυτές, 

αποφάσισαν να συνεργαστούν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης για την προώθηση του παραπάνω προγράμματος «ομαδικής» ασφάλισης κτιρίων ΠΟΜΙΔΑ-ΙΝTERAMERICAN που συμφωνήθηκε και εφαρμόζεται από 1.10.2009 αλλά και της επαγγελματικής αστικής ευθύνης των μελών των σωματείων της ΣΕΤΚΕ μέσω:

1. Διαρκούς ενημέρωσης των μελών των Σωματείων της ΣΕΤΚΕ μέσω της ιστοσελίδας της Συνομοσπονδίας www.setke.gr με μόνιμο link στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης της ΙΝΤΕRΑΜΕΡΙCΑΝ στην οποία περιέχονται οι καλύψεις των προγραμμάτων, η αυτόματη τιμολόγηση και όλο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για την ασφάλιση των μελών

2. Παρουσιάσεων του προγράμματος ομαδικής ασφάλισης κτιρίων στο ετήσιο Συνέδριο και στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους Ομοσπονδιών - μελών της ΣΕTKE και των τοπικών οργανώσεων, από τους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος, εξουσιοδοτημένα στελέχη της ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ και τoυς κεντρικούς ή/και  κατά τόπους εκπροσώπους της ΠΟΜΙΔΑ και των τοπικών οργανώσεων – μελών της.

3. Εξατομικευμένων παρουσιάσεων του προγράμματος στα ενδιαφερόμενα μέλη μέσω του Πανελλήνιου δικτύου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ.

4. Οποιασδήποτε επικοινωνιακής πρωτοβουλίας αναπτυχθεί και προωθηθεί μέσω του επικοινωνιακού ιστού των συνεργαζόμενων μερών.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της συνεργασίας αυτής, η ΠΟΜΙΔΑ αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ενεργών μελών των σωματείων της ΣΕTKE στο πρόγραμμα ασφάλισης των κτιρίων των μελών της ΠΟΜΙΔΑ με την ΙΝΤΕRAMERICAN.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ - ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΜΙΔΑ - INTERAMERICAN ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΛΛΩΝ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο, κατά τη σύναψη δανειακής σύμβασης με κάποια τράπεζα για αγορά ακινήτου, ο εκάστοτε δανειολήπτης να εξαναγκάζεται να υπογράψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρκαγιάς και σεισμού την ίδια ώρα, χωρίς να γνωρίζει  τι υπογράφει, τι όρους και τι καλύψεις περιέχει το συμβόλαιό του και βέβαια αν έχει πληρώσει πολλά ή λίγα γι αυτά που υπέγραψε.

Όπως επισημαίνεται από την εγκύκλιο 462/2013 της Τράπεζας της Ελλάδος, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να εφαρμόζουν την νομοθεσία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και να τηρούν τις αρχές της καλής πίστης κατά τις συναλλαγές τους με τους αποδέκτες ασφαλιστικών προγραμμάτων ιδιαίτερα δε με τους δανειολήπτες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο δανειολήπτης προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πληροί  τις καλύψεις της δανειακής σύμβασης, αυτό πρέπει να γίνει δεκτό χωρίς καμία καθυστέρηση. Επίσης, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί με ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της επιλογής του για την εξεύρεση και την αγορά  του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος.

Η ΠΟΜΙΔΑ ήδη από το 2004, δημιούργησε σε συνεργασία με την Ενωση ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης κτιρίων, το οποίο αποβλέπει στην εξασφάλιση των συμφερόντων των μελών ασφαλισμένων μελών των σωματείων της, και όχι στα συμφέροντα των δανειοδοτουσών τραπεζών, και το οποίο τους καλύπτει από το σύνολο των κινδύνων που μπορεί να απειλήσουν ένα ακίνητο, με όρους απόλυτα ξεκάθαρους, και βέβαια εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Διαβάστε και τυπώστε τη σημαντική αυτή εγκύκλιο, και χρησιμοποιείστε την αν χρειαστεί!


ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ... 

Η ιστορία του προγράμματος ξεκίνησε το 2004 όταν το ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ, βλέποντας την ως τότε  και προβλέποντας την μετέπειτα   κρατική ολιγωρία να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο φορέα ασφάλισης κατά των φυσικών καταστροφών, αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία και να δημιουργήσει η ίδια -ως φορέας προάσπισης των συμφερόντων των ιδιοκτητών- ένα ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης ακινήτων που τότε έμοιαζε και ήταν εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα. Καμία οργάνωση δεν είχε αποπειραθεί να αναλάβει παρόμοιο έργο και η ΠΟΜΙΔΑ τόλμησε να ταράξει τα νερά και  να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στην ελληνική αγορά η οποία παραμένει μοναδική. Προκηρύχθηκε πανελλήνιος μειοδοτικός διαγωνισμός υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην οποία πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Κώτσαλος, ενώ  πρόεδρος της επιτροπής  ακίνητης περιουσίας διατελούσε ο Ιωάννης Λινός.

Στον διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλες ανεξαιρέτως οι ασφαλιστικές εταιρείες και τελικός μειοδότης αναδείχθηκε η τότε μεγαλύτερη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία της Ελλάδος, η ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ. Η εταιρεία επιλέχθηκε όχι μόνο γιατί έκανε την καλύτερη οικονομικά προσφορά αλλά επίσης γιατί διέθετε δίκτυο συνεργατών σε κάθε νομό της Ελλάδος, κάτι το οποίο ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την συνεργασία με όλες τις τοπικές ενώσεις ιδιοκτητών, εξασκούσε όλους τους κλάδους ασφάλισης και διέθετε αναγνωρισμένο όνομα στην συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή.

Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα ορίστηκε το μέλος της ΠΟΜΙΔΑ - ασφαλιστικός σύμβουλος κος Νίκος Κεχαγιάογλου, που διευθύνει την ‘’Εταιρεία Ασφαλιστικών Πρακτόρων και Συντονιστών Κ2’’. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στα γραφεία της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ στις 9 Ιουνίου 2004 παρουσία σύσσωμου του ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ.

Η επιτυχία του προγράμματος ήταν πρωτοφανής. Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Παραδιάς μαζί με τον κ. Κεχαγιάογλου, επισκέφθηκαν σχεδόν όλα τα γραφεία των σωματείων ιδιοκτητών ανά την Ελλάδα, φέρνοντας σε επαφή τα ΔΣ των τοπικών ενώσεων με τους ασφαλιστικούς συμβούλους του κάθε νομού, με σκοπό να αναλάβουν  από κοινού την ανάπτυξη του προγράμματος στις περιοχές αυτές. Διοργανώθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις. Η τότε διοίκηση της ασφαλιστικής εταιρείας αγκάλιασε το πρόγραμμα παρουσιάζοντάς το σε κάθε μεγάλη της εκδήλωση, στην πλειονότητα των οποίων προσκαλεσμένος ήταν και ο κ. Παραδιάς. Ως αποτέλεσμα, στην λήξη της πρώτης τριετίας - η οποία είχε οριστεί ως σημείο ανανέωσης ή μη της συμφωνίας- να υπάρχουν 6009 ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία αντιστοιχούσαν σε 12000 περίπου κτίρια.

Η μετέπειτα καθοδική πορεία του Ομίλου ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ ανέδειξε την τεράστια δύναμη του ομαδικού προγράμματος της ΠΟΜΙΔΑ. Η δραματική κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ τον Σεπτέμβριο του 2009, συμπαρέσυρε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους σε απώλεια μεγάλων μακροπρόθεσμων ωφελημάτων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους. Πολλούς μήνες πριν ανακληθεί η άδεια της ασφαλιστικής εταιρείας, δεν πληρώνονταν μισθοί, προμήθειες, προμηθευτές, αποζημιώσεις...  Εκτός από αυτές της ΠΟΜΙΔΑ! Ήταν τόσο μεγάλη η σημασία του προγράμματος αυτού για την εταιρεία, με αποτέλεσμα όλες οι αποζημιώσεις να αποπληρώνονται άμεσα. Κανένα μέλος της ΠΟΜΙΔΑ δεν είχε απαίτηση σε εκκρεμότητα από την εταιρεία έως την ώρα που αυτή έκλεισε!

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2009  και μετά διεξήχθη ένας αληθινός αγώνας δρόμου για να γίνει η ομαλή μετάβαση των υφιστάμενων ασφαλιστικών συμβάσεων σε άλλη ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία. Με νυχθημερόν αγώνα των κκ. Παραδιά και Κεχαγιάογλου αλλά και με την τύχη να χαμογελάει στην ΠΟΜΙΔΑ, αφού βρέθηκε ο καλύτερος σύμμαχος στην πιο κατάλληλη στιγμή, τα πράγματα πήραν πολύ θετική τροπή. Ο σύμμαχος αυτός ήταν η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican, μέσω του τότε γενικού  διευθυντή της κ. Γιώργου Μαυρέλη, ο οποίος πίστεψε και αγκάλιασε το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή. Ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς της εταιρείας και με εξαιρετικά αποτελεσματική δουλειά πολλών προσώπων, επετεύχθη η έναρξη της νέας συνεργασίας την 1η Οκτωβρίου 2009 με απόλυτα  ευνοϊκούς όρους για τα μέλη της ΠΟΜΙΔΑ οι οποίοι στην ουσία όχι μόνο δεν έχασαν κανένα από τα υφιστάμενα προνόμια, αλλά κέρδισαν επιπλέον τις πολύ καλύτερες παροχές των νέων προγραμμάτων ασφάλισης.


Η πορεία του προγράμματος έκτοτε παραμένει σταθερή, με πολλές βελτιώσεις που έχουν γίνει στις παροχές του και με καλύτερη τιμή.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 1.10.2009 στα γραφεία της, η ΠΟΜΙΔΑ ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στην ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN  την ασφαλιστική κάλυψη των κτιρίων των μελών της. Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάθεσης της συνέχισης του προγράμματος "ομαδικής" ασφάλισης κτιρίων "ΠΟΜΙΔΑ", ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου της ΙΝΤΕRAMERICAN κ. Γιώργος Μαυρέλης και ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, δήλωσαν τα εξής:

"Η ιδιωτική ασφάλιση στη χώρα μας αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της επούλωσης των πληγών που άνοιξε η πρόσφατη κρίση. Είμαστε σήμερα, μόλις 10 ημέρες μετά, στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα "ομαδικής" ασφάλισης κτιρίων των μελών της ΠΟΜΙΔΑ, το οποίο υλοποιείτο από την ασφαλιστική εταιρεία "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ" από το 2004 μέχρι τώρα, ανατίθεται και συνεχίζεται από σήμερα από την ΙNTERAMERICAN, με  νέους βελτιωμένους όρους και παροχές και κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε κάθε ιδιοκτήτη, οικογένεια ή επιχειρηματία.  

.

Οι φωτογραφίες είναι από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ στην Αθήνα και από την οργανωτική σύσκεψη με τα στελέχη των δικτύων ΠΟΜΙΔΑ και INTERAMERICAN στη Θεσσαλονίκη.

 


Διαβάστε ακόμη:

Για την ευθύνη του διαχειριστή από μη ασφάλιση των κοινοχρήστων χώρων

Παρουσίαση του προγράμματος και πανελλήνιο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων INTERAMERICAN

Τους γενικούς όρους των ομαδικών μας προγραμμάτων ασφάλισης κτιρίων και κοινοχρήστων